OVB Allfinanz Romania: Bunicul meu era cel mai tare

In copilarie eram tare mofturoasa motiv pentru care paream sa ma fi mutat in cartier din Somalia, extrem de vorbareata si de galagioasa iar numele meu de scena era Urlatica si in general un copil extrem de neastamparat ce poarta inca semnele bunei sale purtari. Cu trecerea anilor nu multe s-au schimbat in ceea ce ma priveste, dar inca mai am speranta sa imbunatatesc una alta.

Cu toate acestea, eram un copil ca mai toti din cartier ce iubea sa bata mingea pe maidan, sa isi rupa tricoul la Frunza si sa mearga in vacante la bunici.

Bunicii mei erau cei mai simpatici din univers, desi sunt sigura ca multi dintre noi simtim asta, dar ai mei chiar erau.

Bunicul era un om destul de aspru, care nu isi arata dragostea asa cum vedem astazi prin filmele americane, si nici nu era nevoie deoarece avea un milion de alte moduri in care iti arata cat de mult te iubeste. De exemplu, desi nu ii placeau pisicile de indata ce deschideam poarta aduna toate matele din curte si mi le aducea sa ma joc cu ele, sa le imbrac, sa le plimb in carucior, in principiu sa le chinui cu dragostea mea.

Mesele luate cu bunicul erau o adevarata aventura, cu multe povesti inventate pe loc, iar uneori ma intreb cum de suporta sa intreb continuu tot felul de nebunii in timp ce isi savura tacticos ciorba, tocana sau felia de pepene de la bostanarie. Il iubeam mult si imi parea ca nimic nu se va schimba vreodata si ca vor ramane mereu asa.

Astazi bunicii mei, precum si multi alti asemenea lor, se chinuie sa isi traiasca batranetile din pensia de stat pe care o primesc. Au crezut ca toata munca lor din perioada activa va fi rasplatita cu o pensie cel putin suficienta pentru a avea grija de ei insisi la batranete.

Realitatea trista cu care se confrunta multi dintre bunicii de astazi este ca sistemul public de pensii la care au contribuit in perioada lor de activitate nu le mai poate oferi un venit suficient din motive obiective precum scaderea natalitatii, delapidari si realocari de fonduri.

Cu toate acestea, generatia noastra are solutii care nu au fost disponibile pentru pentru bunicii nostri pentru a avea grija de noi la momentul retragerii din activitate. Una dintre aceste solutii poarta numele de pensie facultativa.

Pentru doar 50 de lei in fiecare luna, in 30 de ani poti avea un capital aditional cu ajutorul caruia iti poti ajusta venitul la momentul retragerii din activitate. Cu cat suma pe care o economisesti lunar este mai mare, cu atat va creste si confortul tau financiar la pensie.

Iti este greu sa ai incredere astazi intr-un sistem care te va sustine dupa 30 de ani de contributii? Nu ai de ce.

Pensia facultativa este un produs care are mai multe parghii de siguranta si indiferent de ce se va intampla in urmatoarele decenii, pensia ta va fi in siguranta.

Pentru a afla mai multe detalii despre sistemul de pensii privat, despre cum va arata omenirea, statistic vorbind, peste 30 de ani, dar si pentru a afla cum poti sa te protejezi pe termen lung, ai nevoie de un consultant financiar de incredere.

Ai nevoie de un consultant OVB Allfinanz Romania pentru a afla care sunt solutiile potrivite tie.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele