OVB Allfinanz Romania: Despre limite

La prima noastra tinerete, consideram ca nu exista limite. Totul este posibil, noi putem realiza orice, ce mai, de maine putem fi si astronauti.

La a doua tinerete, multe sunt posibile daca se indeplinesc anumite criterii de timp si spatiu, dar in principiu putem realiza multe daca anumite premise ne sunt favorabile.

La a treia tinerete, cunoscuta si ca maturitate, ne uitam in trecutul apropiat si ne intrebam oare la ce ne gandeam cand am facut anumite alegeri.

Ideea este ca limitele sunt variabile pentru aceasi persoana in functie de perioada vietii in care se afla. Cu toate acestea, unele dintre ele raman constante.

De exemplu, limita nevoilor financiare are doua praguri – must have si nice to have. Cea must have se ocupa de asigurarea traiului zilnic (mancare, acoperis deasupra capului si un minim de haine pentru a ne acoperi corpul). In schimb nice to have acopera o plaja intreaga de dorinte mai mult sau mai putin marete, realizabile sau chiar utile.

Ideea este ca pentru a simti implinire, ambele praguri ar trebui atinse.

Capacitatea noastra financiara variaza de-a-lungul vietii si spre sfarsitul perioadei active – mai exact undeva inainte de pensionare – se stabilizeaza iar in acel moment suntem deja obisnuiti cu un anumit stil de viata ce comporta un anumit venit.

Noi toti stim ca pensionarea inseamna o reducere semnificativa a venitului nostru, motiv pentru care avem nevoie sa incepem pregatirile pentru pensie cat mai devreme in tineretea noastra.

Cum? Cu ajutorul unor produse financiare specializate.

De exemplu o asigurare de viata cu componenta de economisire este produsul potrivit pentru a oferi atat protectie pe perioada vietii active, precum si o perna de siguranta financiara la momentul retragerii din activitate.

Astfel, esti protejat in cazul unui eveniment neprevazut iar la momentul retragerii din activitate beneficiezi de un venit care te va sustine sa iti indeplinesti dorintele.

O alta limita despre care ar trebui sa vorbim este cea privind increderea. Inteleg ca iti este greu sa ai incredere astazi ca peste 20 sau 30 de ani ce este scris pe o hartie se va transforma in realitate, dar alaturi de partenerul potrivit, aceasta incredere poate fi castigata si ulterior dovedita.

Alaturi de consultantii financiari OVB Allfinanz Romania iti poti atinge multe dintre limitele stabilite pe termen mediu sau lung.

Consultantii OVB Allfinanz Romania te vor ajuta sa iti identifici si sa iti prioritizezi nevoile, iar in functie de acestea vei gasi si produsul potrivit tie.

Limitele pot fi atinse si chiar depasite alaturi de partenerii potriviti. Alege OVB Allfinanz Romania

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele