OVB Allfinanz Romania: Timpul – inamicul numarul 1 al economisirii

De cele mai multe ori ne confruntam cu lipsa timpului.

Nu ai timp sa iti vizitezi familia, sa mergi la cumparaturi, sa vezi un film, sa mananci sanatos sau sa faci sport. Iar aceasta lipsa acuta de timp ne face sa apelam la tot felul de tertipuri pentru a-l recastiga. Mananci in oras sau comanzi la pachet, cumperi prima bluza care iti iese in cale si tot asa.

Adevarul este ca de fapt, nu castigam ci din contra, pierdem in detrimentul sanatatii noastre fizice dar si mentale.

Pe de alta parte, atunci cand vine vorba despre a economisi, ei bine pentru asta consideram ca avem tot timpul din lume.

Nu economisesti luna asta nici 100 de lei pentru ca trebuie sa vezi neaparat filmul acela nou ca doar merge toata gasca si nu poti rata. In plus, luna viitoare o sa pui deoparte dublu in mod cert.

Realitatea este ca marea majoritate nu pune la ciorap nici luna viitoare si nici anul viitor pentru ca in fiecare luna gasim tot felul de motive extrem de bune pentru care sa nu economisim.

Ceea ce pierdem din vedere este faptul ca lipsa acuta de timp exista si atunci cand vorbim despre economiile noastre sau mai bine spus despre lipsa acestora.

Timpul este esential in orice plan pe care il facem, este acea resursa fara de care nimic nu este posibil, iar cele mai bune planuri, cele care iti aduc cea mai mare rasplata, sunt cele care se implinesc intr-un timp mai indelungat. In momentul in care intelegem ca frigiderele si sifonierele noastre pot fi si pe jumatate pline, iar noi sa fim satisfacuti si ca timpul si resursele noastre financiare pot fi folosite si altfel, atunci am invatat ce inseamna sa castigi timp.

Asigurarea, sau altfel spus siguranta ca viata ta este pe un traseu bun este data de increderea pe care o ai in propriile tale decizii. In momentul in care stim ce este important pentru noi si familia noastra, atunci putem sa ne creionam obiective pe termen mediu si lung care sa ne aduca implinirea de care avem nevoie.

Partenerii de incredere reprezinta, poate, cel mai important element al planului iar asta deoarece doar alaturi de astfel de oameni poti sa construiesti ceva sigur si de durata.

Toate elementele de mai sus sunt astazi disponibile sub forma unor produse ce ofera protectie pe termen mediu si lung. Vorbim mai exact despre asigurarile de viata, fie ca vorbim despre cele clasice care te protejeaza impotriva unor situatii neprevazute sau despre cele care au atasat si un program de economisire.

Asigurarile, pe langa componenta lor de protectie, au si o alta de economisire. Astfel, poti opta pentru asigurari de viata cu economisire, iar la momentul ales de tine te vei bucura de o economie frumusica pe care in alte conditii poate cu greu ai putea sa o faci.

Mai mult, in functie de puterea ta financiara, dar si de suma pe care vrei sa o ai in momentul in care polita ajunge la maturitate, tu decizi care este suma cu care vei contribui, adica tu controlezi procesul de protectie si economisire.

Stiu ca iti este greu sa faci o alegere, de aceea nu trebuie sa treci prin acest proces singur, ai nevoie de un broker de asigurare de incredere, ai nevoie de OVB Allfinanz Romania. Consultantii OVB Allfinanz Romania au la dispozitie un portfoliu complet si complex de produse menite sa te ajute sa te protejezi.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele